ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1733)
0 11
Βρείτε μας

Γραφήματα του ΕΟΔΥ απεικονίζουν την καμπύλη αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο.

Στην κρισιμότητα του Απριλίου στέκεται η ιατρική κοινότητα της Ελλάδας, η οποία προσδοκά τη μείωση της καμπύλης αύξησης των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής, η χώρα «μετράει» 1.735 επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και 76 νεκρούς, καθώς το πρωί της Δευτέρας κατέληξαν ακόμη τρεις ασθενείς.

Πλέον, η «μάχη» όλων εστιάζει στο μέτωπο περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, κάτι το οποίο θα κρίνει και τον χρόνο άρσης των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα δύο γραφήματα, τα οποία απεικονίζουν την καμπύλη αύξησης κρουσμάτων και νεκρών στην Ελλάδα, σε σχέση με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία – δηλαδή τρεις χώρες με πληθυσμό παρόμοιο της Ελλάδας.

Καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού
© Φωτογραφία : ΕΟΔΥ
Καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού

Τα στοιχεία αφορούν το διάστημα 26 Φεβρουαρίου έως 5 Απριλίου και αντανακλούν την πλεονεκτική θέση που βρίσκεται η χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Ολλανδία με 17,18 εκατ. κατοίκους, στο παραπάνω χρονικό διάστημα, έχει καταγράψει 1.776 νεκρούς και 17.851 κρούσματα.

Το Βέλγιο με 11,4 εκατ. κατοίκους, έχει επιβεβαιώσει 1.447 νεκρούς και 19.691 κρούσματα, ενώ η Πορτογαλία με 10,8 εκατ. κατοίκους, έχει εμφανίσει 295 νεκρούς και 11.278 κρούσματα.

Καμπύλη αύξησης των θυμάτων του κορονοϊού
© Φωτογραφία : ΕΟΔΥ
Καμπύλη αύξησης των θυμάτων του κορονοϊού
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1733)
Tags:
ΕΟΔΥ, θάνατοι, νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK