ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1734)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.755, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 20 ασθενείς, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 79.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» και χαρακτήρισε τον Απρίλιο ως τον πιο δύσκολο και κρίσιμο μήνα.

Κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος Ξάνθης για ακόμη μία εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους. Όπως είπε, η απόφαση είναι βασισμένη σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιβεβαίωσε, δε, ότι έληξε η καραντίνα στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά, ενώ σημείωσε ότι τέθηκαν σε ισχύ τα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν πως ο στόχος μάλλον επιτυγχάνεται.

«Μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα» τόνισε.

Τι είπε για τις εκκλησίες

Αναφερόμενος στις εκκλησίες, είπε ότι προκαλούν προβληματισμό τα φαινόμενα συγκέντρωσης πιστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμων» σημείωσε και τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς.

Έκανε, δε, λόγο για διαφορετικό Πάσχα φέτος. «Ας προσευχηθούμε από τα σπίτια μας» τόνισε.

«Παραμένει δύσκολη η μάχη»

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τα πρόστιμα για απαγόρευση κυκλοφορίας ανέρχονται σε 21.308, ενώ έχουν καταγραφεί 349 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων.

Στάθηκε επίσης στην απαγόρευση κατάπλου σκαφών αναψυχής και της αποβίβασης των επιβατών τους, τονίζοντας πως σε μία περίπτωση υπήρξε παραβίαση.

Παράλληλα, τόνισε πως το χειρότερο λάθος που θα μπορούσε να γίνει είναι να υποτιμηθεί ο εχθρός και χαρακτήρισε δύσκολη τη μάχη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1734)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Νίκος Χαρδαλιάς, Ελλάδα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK