16:29 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
0 01
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στην καμπύλη των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την καμπύλη των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο έγκριτος καθηγητής έκανε λόγο για «επιπέδωση της καμπύλης», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η δυνατότητα «μετριασμού του κύματος».

«Υπάρχει ένα φρένο, μια βραδεία αύξηση των αριθμών και περιμένουμε να δούμε και μείωση» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση» και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας μάλιστα, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα δύο γραφήματα, τα οποία απεικονίζουν την καμπύλη αύξησης κρουσμάτων και νεκρών στην Ελλάδα, σε σχέση με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία – δηλαδή τρεις χώρες με πληθυσμό παρόμοιο της Ελλάδας.

Τα στοιχεία αφορούν το διάστημα 26 Φεβρουαρίου έως 5 Απριλίου και αντανακλούν την πλεονεκτική θέση που βρίσκεται η χώρα μας.

Καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού
© Φωτογραφία : ΕΟΔΥ
Καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού

Συγκεκριμένα, η Ολλανδία με 17,18 εκατ. κατοίκους, στο παραπάνω χρονικό διάστημα, έχει καταγράψει 1.776 νεκρούς και 17.851 κρούσματα.

Το Βέλγιο με 11,4 εκατ. κατοίκους, έχει επιβεβαιώσει 1.447 νεκρούς και 19.691 κρούσματα, ενώ η Πορτογαλία με 10,8 εκατ. κατοίκους, έχει εμφανίσει 295 νεκρούς και 11.278 κρούσματα.

Καμπύλη αύξησης των θυμάτων του κορονοϊού
© Φωτογραφία : ΕΟΔΥ
Καμπύλη αύξησης των θυμάτων του κορονοϊού

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1.755, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 79, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 20 νοσούντες και έξι θάνατοι.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK