20:34 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1761)
0 11
Βρείτε μας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού στην Ελλάδα. Τι γίνεται με τη μαζική ανοσία του πληθυσμού και την προληπτική χορήγηση φαρμάκων.

Στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου «κύματος» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο έγκριτος Λοιμωξιολόγος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπιση ενός δεύτερου πιθανού «κύματος».

«Πρέπει να χτίσουμε σταδιακά ανοσία στην κοινότητα. Μια καθολική ανοσία θα μεταφραζόταν σε χιλιάδες νεκρούς. Χρειαζόμαστε τη σταδιακή ανοσία ώστε να μην υπερφορτωθεί το Σύστημα Υγείας και να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ειδική αναφορά έκανε και στη χημειο-προφύλαξη, δηλαδή την προληπτική χορήγηση φαρμάκων, με τον κ. Τσιόδρα να εξηγεί ότι «γίνονται πειράματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με διάφορα φάρμακα».

«Αλλά η καλύτερη προφύλαξη μπορεί να γίνει με ένα εμβόλιο. Εμείς με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, σχεδιάσαμε θεραπευτικά πρωτόκολλα με κάποια φάρμακα και μένει να δούμε αν είναι αποτελεσματικά ή όχι. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή» έσπευσε να προσθέσει.

Επανέλαβε τέλος, ότι «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, όπως κι αν αυτό έρθει, το φθινόπωρο ή τον επόμενο χειμώνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το πρωτόκολλο χημειο-προφύλαξης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, στο οποίο θα ενταχθούν γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό.

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει την προληπτική χορήγηση χλωροκίνης ή κολχικίνης, ουσίες που φέρεται να διαθέτουν προστατευτική δράση έναντι του COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1.755, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 79, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 20 νοσούντες και έξι θάνατοι.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1761)
Tags:
φάρμακο, φάρμακα, εμβόλια, εμβόλιο, ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK