ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμενε προφυλακισμένος για 17 μήνες αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τον ίδιο να αρνείται το κατηγορητήριο.

Εκτός φυλακής - όπως είχε προαναγγελθεί - βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός αποφυλακίστηκε λίγες εβδομάδες προτού εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμενε προφυλακισμένος από το 2018 και για 17 μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τον ίδιο να αρνείται το κατηγορητήριο.

Το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 150.000 ευρώ, ποσό που πρέπει να καταβληθεί έως τις 1 Ιουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παπαντωνίου: Θα είμαι ευχαριστημένος όταν αποδειχθεί πλήρως η αθωότητά μου

Στις πρώτες του δηλώσεις, εξερχόμενος της φυλακής, ο Γιάννος Παπαντωνίου ανέφερε πως ήταν φυλακισμένος για 17 μήνες χωρίς δίκη.

Σημείωσε επίσης ότι πληροφορείται πως το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεσή του δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος του.

«Ο νοών νοείτω» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «προς το παρόν σμίγω με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα».

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δήλωσε ανακουφισμένος σε πρώτη φάση, αλλά όπως πρόσθεσε, «θα είμαι ευχαριστημένος όταν αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην πανδημία κορονοϊού, είπε πως υποχρέωση όλων είναι να απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Tags:
υπουργός, ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, αποφυλάκιση, φυλακή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK