12:15 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μηδαμινή ήταν η μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας της χώρας μας, μετά και τη δασική πυρκαγιά κοντά στο Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Στη διαβεβαίωση ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας έχουν παραμείνει σταθερά, μετά και τη δασική πυρκαγιά κοντά στο εργοστάσιο Τσερνόμπιλ, προχώρησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Όπως αναφέρει και η ίδια στην ανακοίνωσή της, ενημερώθηκε σήμερα για πρώτη φορά από τις αρχές της Ουκρανίας, σχετικά με τα επίπεδα ραδιενέργειας που επικρατούν στην περιοχή, μετά και τη δασική πυρκαγιά τις 4 Απριλίου 2020.

Στην ενημέρωση που έλαβε και αφορούσε το διάστημα μεταξύ 4 και 7 Απριλίου 2020, δεν παρατηρήθηκε, βάσει και των ραδιολογικών μετρήσεων που έγιναν σε πόλεις της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Κιέβου, μεταβολή στα επίπεδα ακτινοβολίας. 

Η ενημέρωση διαβεβαίωσε ότι ούτε σε προηγούμενες περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών στη περιοχή δεν είχε παρατηρηθεί μεταφορά της ραδιενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις.

Η Επιτροπή ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι υποδομές της εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά και το προσωπικό της είναι πάντα διαθέσιμο στην παρακολούθηση των επιπέδων ραδιενέργειας στη χώρα.  

 

Tags:
πυρηνικός σταθμός, Ελλάδα, Τσερνόμπιλ, δασική πυρκαγιά, ραδιενέργεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK