ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1725)
0 20
Βρείτε μας

Στην κρίση του κορονοϊού και πώς η Ελλάδα την αντιμετωπίζει επιτυχώς αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σε άρθρο της.

Την ώρα που η γειτονική Ιταλία απαριθμεί δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, η Ελλάδα τα καταφέρνει πολύ καλύτερα και η εφημερίδα Corriere della Sera, προσπαθεί να αναλύσει τους λόγους.

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της, η ιταλική εφημερίδα επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση για τον λόγο που τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα, σε σχέση με την Ιταλία, στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η Corriere della Sera, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορονοϊού.

Όπως γράφει, «ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη».

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως η Ελλάδα, αντέδρασε γρήγορα και δεν περίμενε να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις.

«Μια λύση "α λά ιταλικά", η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», υποστηρίζει η εφημερίδα της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει από τους Άγιους Τόπους, τονίζοντας ότι τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, η Corriere della Sera υποστηρίζει πως «κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1725)
Tags:
καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, θύματα, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK