ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
0 0 0
Βρείτε μας

Το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ανάπτυξη και αλληλεγγύη στην Αυτοδιοίκηση, εν μέσω κορονοϊού, παρουσίασαν τα τρία συναρμόδια υπουργεία.

Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», που ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», συνυπέγραψαν και παρουσίασαν σήμερα Πέμπτη οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Το νέο πρόγραμμα, αντικαθιστά τον «Φιλόδημο», και έχει διάρκεια μέχρι το 2023 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς της βασικής υποδομής, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Γενικά θέτει ως στόχο την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1708)
Tags:
Πρόγραμμα, κορονοϊός, τοπική αυτοδιοίκηση, Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK