ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Bloomberg αποδίδει εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, λέγοντας πως η χώρα μας πήρε πολύ νωρίς περιοριστικά μέτρα, κίνηση που μέχρι στιγμής είναι αποτελεσματική.

Πολλές κυβερνήσεις και ηγέτες παγκοσμίως έχουν εκτεθεί αναφορικά με την καταπολέμηση του COVID-19, καθώς από την Ισπανία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, οι πολιτικοί άργησαν να λάβουν δραστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών τους, αναφέρει σε δημοσιεύμά του το Bloomberg.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν μια αξιοσημείωτη - και ίσως αναπάντεχη - εξαίρεση σε αυτή την τάση, με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλει από νωρίς σοβαρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μια ενέργεια που έχει βοηθήσει την χώρα να αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις δύσκολες καταστάσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες άλλα πλουσιότερα κράτη.

«Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κάνει λιγότερους από τους μισούς ελέγχους (ανά εκατομμύριο άτομα) σε σύγκριση με την Ισπανία και λιγότερο από το ένα τέταρτο της Ιταλίας, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πίεση στο σύστημα της υγειονομικής της περίθαλψης είναι συγκρίσιμη με αυτή που υφίστανται οι τελευταίες δύο χώρες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προσλάβει 4.200 νέους γιατρούς και αυξήθηκε κατά το ήμισυ ο αριθμός των ΜΕΘ, γεγονός που θα βοηθήσει να περιοριστεί η επιδείνωση της επιδημίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει το άρθρο, έχει αναδειχθεί ως φωνή λογικής στη διεθνή σκηνή, όμως το πιο ανησυχητικό είναι το τι θα μπορούσε να συμβεί στην οικονομία της Ελλάδας, καθώς η πανδημία έρχεται σε μια ιδιαίτερα σκληρή εποχή για την Αθήνα.

Ωστόσο, δεδομένου πόσο γρήγορα η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο ξέσπασμα της επιδημίας, η χώρα θα μπορούσε να επανέλθει στα πόδια της νωρίτερα από άλλες, καταλήγει το δημοσίευμα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1748)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, νεκροί, κρούσματα, Ελλάδα, κορονοϊός, COVID-19, Bloomberg
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK