13:22 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1967)
0 0 0
Βρείτε μας

Απαντήσεις στα ερωτήματα αναφορικά με το εάν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία από τον κορονοϊό και για πόσο, παρέχει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τίτλο «Ανοσία στον κορονοϊό: πόση και πόσοι;», καταμετρά επιστημονικά ερωτήματα και επισημαίνει πως για να απαντηθούν πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες κλινικές μελέτες ανοσίας ανά χώρα.

Ο καθηγητής δεν παραλείπει να αναφέρει και την δική του πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Η δική μου πρόταση, συγκεκριμένα για την Ευρώπη, αφορά την οριοθέτηση του πλαισίου των σημαντικών παραμέτρων προς αξιολόγηση: η στοιχειοθέτηση και η τελική συλλογή δεδομένων και ανάλυση να γίνει υπό την αιγίδα της Eurostat σε συνεργασία με τις στατιστικές υπηρεσίες όλων των κρατών μελών», σημειώνει.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μόσιαλος, από την ανάλυση των χιλιάδων περιπτώσεων εποχικών κορονοϊών στις ΗΠΑ, έδειξε ότι η ανοσία ενός έτους περίπου είναι πιθανή για τους δύο εποχιακούς κορονοϊούς που σχετίζονται περισσότερο με το SARS-CoV-2.

Ακόμη, δεν έχουν διεξαχθεί ενδελεχή πειράματα για μελέτη ανοσίας σε SARS και MERS, αλλά οι μετρήσεις των αντισωμάτων στο αίμα πρώην νοσούντων υποδηλώνουν δύο χρόνια ανοσία για το SARS, και σχεδόν τρία χρόνια για το MERS.

«Άτομα με προηγουμένη λοίμωξη στον ίδιο ιό μπορεί να διαφέρουν αναφορικά με τα επίπεδα παραγωγής αντισωμάτων. Μόνο αποτελέσματα από την Κίνα θα μπορούσαν να μας δώσουν επιδημιολογικές και ανοσολογικές πληροφορίες, αλλά και αυτά θα αντικατοπτρίζουν την εικόνα ανοσίας του πληθυσμού μετά από έκθεση λίγων μηνών»

Υποστηρίζει, επίσης ότι μια πρόσφατη μελέτη (η οποία όμως δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί) η οποία λέει πως οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν 100 ή ακόμη και 1.000 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό που αναφέρεται.

Η εκτίμηση είναι πρώιμη και έμμεση και κρίνεται σαν έμμεση απόρροια στατιστικών συσχετισμών, αλλά μπορεί να είναι ένδειξη για μελλοντικά ευρήματα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1967)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, θεραπεία, ανοσοποιητικό, Ηλίας Μόσιαλος, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK