03:20 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1947)
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναστολή ισχύος του ανώτατου ορίου ηλικίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση αποφάσισε η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Αλλαγές στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αποφάσισε να αναστείλει το όριο των 50 ετών, σε μία προσπάθεια διευκόλυνσης των γυναικών που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

«Η πανδημία και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει συνιστούν ανωτέρα βία, η οποία κατά γενική αρχή του δικαίου αναστέλλει τις νόμιμες προθεσμίες ενέργειας ή άσκησης δικαιώματος και αποφάσισε να υιοθετήσει την ερμηνεία σύμφωνα με την οποία το ανώτατο όριο ηλικίας των 50 ετών για την υποβοηθούμενη γυναίκα συνιστά προθεσμία που αναστέλλεται για όσο διάστημα οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες αποτρέπουν την επιχείρηση εμβρυομεταφοράς λόγω της πανδημίας».

Μάλιστα, η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είχε ξεκινήσει – πριν το ξέσπασμα της πανδημίας - τη διαδικασία διαβούλευσης για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος 3305/2005 θέτει τα 50 έτη ως το ανώτατο όριο ηλικίας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή των γυναικών.

Κι αυτό, παρότι ως μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης θεωρούνται τα 51 - και όχι τα 50 - έτη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1947)
Tags:
γέννηση, γέννα, εξωσωματική γονιμοποιήση, COVID-19, κορονοϊός, γυναίκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK