12:48 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
0 44
Βρείτε μας

Πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, ο οποίος - κατά παράβαση των αποφάσεων - έμεινε ανοικτός στο κοινό.

Ανοικτός έμεινε - για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα - ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους Αττικής, στην πλατεία του Αγιού Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι πιστοί να προσέλθουν κατά μόνας για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, συγκεκριμένα, οι πολίτες σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποίοι «ήλεγχαν» την είσοδο των πιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένας μπαίνει, ένας βγαίνει», ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Η έξοδος από τον Ιερό Ναό γινόταν στη συνέχεια από την πλαϊνή είσοδο.

Πλαϊνή είσοδος του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων
© Sputnik
Πλαϊνή είσοδος του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων

Στο εσωτερικό, οι πιστοί άναψαν κεριά, προσκύνησαν και φίλησαν τις εικόνες αλλά και τον Επιτάφιο. Παρών ήταν και ιερέας.

Λίγο αργότερα, πάντως, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε.

Ιερός Ναός Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων
© Sputnik
Ιερός Ναός Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων

Ωστόσο, αυτό που έλαβε χώρα στους Αμπελόκηπους, αντίκειται τόσο στα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, όσο και στην απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των εκκλησιών.

Χαρακτηριστικά, στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αμπελοκήπων (Γουδή) αναφέρεται:

Στο πλαίσιο εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093 Κ.Υ.Α., ο Ιερός Ναός θα παραμείνει κλειστός για τους πιστούς κατά την περίοδο ισχύος της, ήτοι από 12-04-2020 έως 20-04-2020.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο, με συνεχείς περιπολίες – ακόμη και από αστυνομικούς με πολιτικά – έξω από τις εκκλησίες.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
Tags:
Αμπελόκηποι, καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, Εκκλησία της Ελλάδος, εκκλησίες, Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK