23:11 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1981)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κλινική στο Περιστέρι που παρουσιάστηκαν κρούσματα του κορονοϊού.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, ενώ ο εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκαν σε δύο δομές υγείας, μία στα δυτικά και μία στα νότια προάστια, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στις δομές υγείας που δεν τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον COVID-19.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στα νότια προάστια κατέληξε ένας από τους ασθενείς και προειδοποίησε ότι θα ελεγχθούν διοικητικά και ποινικά οι υπεύθυνοι.

«Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο σε αυστηρό τόνο για «απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων» και μάλιστα σε υγειονομικές δομές, που θέτουν σε κίνδυνο, όπως είπε, τους πολλούς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1981)
Tags:
ποινική έρευνα, εισαγγελική έρευνα, δικαστική έρευνα, έρευνες, έρευνα, Ποινικός Κώδικας, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέας, θάνατοι, νεκροί, κρούσματα, Περιστέρι, κλινική, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK