10:22 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για δύο κλινικές σε Περιστέρι και Γλυφάδα. Στην κλινική στο Περιστέρι, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 28 κρούσματα, ενώ τρεις άνθρωποι φέρεται να έχουν καταλήξει.

Την παρέμβαση εισαγγελέα σε δύο ιδιωτικές κλινικές, σε Περιστέρι και Γλυφάδα, προκάλεσαν τα κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και προσωπικό.

Συγκεκριμένα, θα διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά κρούσματα, αλλά και για νεκρούς από τη νόσο.

Πολλά κρούσματα κορονοϊού και πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Στην κλινική στο Περιστέρι, ασθενείς και υπάλληλοι έχουν διαγωνιστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Δυστυχώς, τρεις άνθρωποι που νόσησαν από τον κορονοϊό, έφυγαν από τη ζωή, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε την Πέμπτη, ότι στην κλινική έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Η κλινική τέθηκε σε καραντίνα και στεγανοποιήθηκε, ενώ έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και διοικητικός και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής στο Περιστέρι, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, δήλωσε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα από τις 22 Μαρτίου.

Στην άλλη κλινική, στη Γλυφάδα, ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι.

Τα πρώτα 110 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Πού θα εστιάσει η εισαγγελική έρευνα για τον κορονοϊό στις δύο κλινικές

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ιωαννίδης, ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Συγκεκριμένα, η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κλινική, Περιστέρι, Γλυφάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK