17:37 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1931)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις παραμένει η κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Κανονικά συνεχίζονται σήμερα οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική «Ταξιάρχης» στο Περιστέρι όπου μέχρι στιγμής έχουν ανιχνευτεί τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού μεταξύ ασθενών και υπαλλήλων, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Πέντε άτομα ασυμπτωματικά βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο, ενώ στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ, μπορεί η νόσος να βρίσκεται σε φάση επώασης και εάν οι ασθενείς μεταφερθούν σε άλλο χώρο, υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος της κλινικής στο Περιστέρι, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Ο κ. Κοκκινάκης εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Είπε πως μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στην κλινική με πυρετό αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Πρόσθεσε ότι με την εξαίρεση της κλινικής τεχνητού νεφρού, σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα, «δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα».

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1931)
Tags:
Ελλάδα, Περιστέρι, κλινική, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK