18:03 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην κλινική ανέρχονται σε 34 ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί πάνω από 120 στενές τους επαφές.

Γιος νεφροπαθούς που κάνει αιμοκάθαρση στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι που βρέθηκαν νεκροί και κρούσματα κορονοϊού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο πατέρας του έκανε αιμοκάθαρση μαζί με τον άνθρωπο που νόσησε πρώτος στην κλινική και έχασε τη ζωή του χθες και κατήγγειλε πως στην συγκεκριμένη δομή υγείας ήξεραν για τα κρούσματα και το έκρυβαν.

«Το συμβάν ξεκίνησε τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο άνθρωπος αυτός θερμομετρήθηκε κανονικά, πήραν την απόφαση να τον βάλουν κανονικά για αιμοκάθαρση και λίγο πριν τελειώσει, μεταφέρθηκε σε κρατικό νοσοκομείο» επεσήμανε ο νεαρός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η αίθουσα που μπαίνουν οι νεφροπαθείς έχει δική της πόρτα, οι νεφροπαθείς μπαίνουν από διαφορετική πόρτα, αλλά θερμομετρούνται κανονικά εδώ και ενάμιση μήνα από τότε που ξεκίνησε το όλο συμβάν με τον ιό στη χώρα μας και θερμομετρούνται κανονικά από την πλαϊνή πόρτα.

«Δεν γίνεται να μην είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πυρετό, έτσι συζητήθηκε μεταξύ ασθενών, δεν ενημερώθηκε κανείς από τους υπόλοιπους ασθενείς, ρώτησαν όλοι γιατί ανησύχησαν μόλις έμαθαν ότι ο άνθρωπος είχε πυρετό και δε παραδέχονταν ότι υπήρχε κρούσμα στην κλινική, και μας επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το απόγευμα ότι θα έρθει ο ΕΟΔΥ να μας κάνει τεστ», συμπλήρωσε ο γιος του ασθενούς.

Στη συνέχεια ανέφερε πως σε ερώτηση του πατέρα του την Τετάρτη το πρωί που ξανά έγινε αιμοκάθαρση δύο μέρες μετά, τους είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην κλινική, και Τετάρτη απόγευμα τους γύρισαν πίσω να κάνουν το τεστ.

«Εκεί μας το επιβεβαίωσαν» υπογράμμισε και σημείωσε ότι το υγειονομικό προσωπικό της κλινικής «τηρούν τα μέτρα, αλλά δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό ακριβώς, δεν ξέρω γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή να απομονώσουν το περιστατικό και το έβαλαν μαζί με τους υπόλοιπους».

Tags:
κρούσματα, κρούσμα, ασθενείς, ασθενής, Περιστέρι, κλινική, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK