06:06 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
0 10
Βρείτε μας

Σε συνολικά 2.534 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν σε 136.

Ξεκινάει αύριο η παραγωγή μασκών για τον κορονοϊό σε εργοστάσιο στην Λάρισα, ενώ στόχος είναι εντός Μαΐου να έχει γίνει η παρασκευή ως και εννέα εκατομμυρίων μασκών.

Σύμφωνα με το ΑΝΤ1, το εργοστάσιο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες τη βδομάδα, ενώ εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν οι δύο πρώτες γραμμές παραγωγής.

«Θα παράγουμε 300.000 μάσκες ημερησίως και θα πιάσουμε τις εννέα εκατομμύρια μάσκες μηνιαίως, ενώ στόχος είναι να φτάσουμε τα 20 εκατομμύρια τεμάχια ανά μήνα», επεσήμανε ο Ιωάννης Τσερέπας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος Συνδέσμου θεσσαλικών επιχειρήσεων - βιομηχανιών, τόνισε πως η παραγωγή θα καλύψει άμεσα τν ζήτηση και τις ανάγκες των Ελλήνων, ενώ ζήτησε από την πολιτεία να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχοκέρδειας και οι μάσκες αμφιβόλου ποιότητας που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και διαχέονται στην αγορά.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
Tags:
εργοστάσιο, μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, Λάρισα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα προσώπου, μάσκες, μάσκα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK