13:53 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προγραμματίζει συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή την Πρωτομαγιά. Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Η απεργία αφορά τους ναυτικούς με ειδικότητες που υπάγονται στα κατώτερα πληρώματα των πλοίων, που θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του Πειραιά. 

Αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ στις 9 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων εργατών στο Πασαλιμάνι και στη συνέχεια, σ τις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Χαυτεία και πορεία προς τη Βουλή.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε επίσης η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν) από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να πάρουν μέρος στην απεργία, καθώς πολλά προβλήματα και πολλές διεκδικήσεις μας γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα εν μέσω της πανδημίας και των συνεπειών της» αναφέρει σε σνακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.

«Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στις μέρες μας που απειλούνται εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και αυξάνονται οι ανισότητες» τονίζει από την πλευρά της η Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Tags:
πλοία, Πρωτομαγιά, 24ωρη απεργία, απεργία, λιμάνια, λιμάνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK