14:21 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 10
Βρείτε μας

Δύσκολη και η επόμενη της άρσης των περιοριστικών μέτρων μέρα για τους οδηγούς ταξί. Ενστάσεις για τη χρήση μάσκας, μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορούν να επιβιβάσουν πάνω από έναν επιβάτη.

Συνέχεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας. Το Sputnik βγήκε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και κατέγραψε τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους επέστρεψαν σήμερα στη δουλειά, έπειτα από περίπου 50 ημέρες καραντίνας και lockdown.

Ωστόσο, τα μαντάτα της πρώτης μέρα της άρσης των μέτρων περιορισμού βρήκε τους οδηγούς ταξί στην ίδια κατάσταση που επικρατεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

«Μετά από 43 μέρες σκέφτηκαν ότι μπορεί να πεθάνουμε;»

Οδηγός ταξί που μίλησε στο Sputnik περιέγραψε τη σημερινής ημέρα ως «χάλια», ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα προστασίας.

«Ακόμα δεν έχει βγει κανένας. Δεν μας αφήνουν να βάλουμε δύο άτομα», σημείωσε σχετικά με την κίνηση στην αγορά το πρωί της Δευτέρας.

Και συμπλήρωσε:

«43 ημέρες δεν είχε πει κανένας για τα ταξί ότι πρέπει να φορούν μάσκα. Μετά από 43 μέρες σκέφτηκαν ότι μπορεί να πεθάνουμε; Ή είναι θέμα προστίμου επειδή κόπηκαν τα άλλα; Εγώ φοράω γυαλιά, με τη μάσκα δεν μπορώ να οδηγήσω».

Ο ίδιος, όπως και ο συνάδελφός του παρακάτω, τόνισε ότι αναγκάστηκε να τσακωθεί με πελάτη που δεν ήθελε να φορέσε μάσκα για να μπει στο ταξί. «Ο ένας δεν φορούσε μάσκα και μάλωσα και μαζί του. Αλλά εγώ δεν είμαι αστυνομικός», είπε χαρακτηριστικά.

«Με έβρισε μια κυρία το πρωί»

Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες διαπίστωσε ένας άλλος οδηγός ταξί που μίλησε στο Sputnik.

«Η δουλειά έχει πέσει κατακόρυφα, δεν υπάρχει δουλειά, ο κόσμος είναι φοβισμένος και το άνοιγμα των μαγαζιών των συγκεκριμένων έχει προκαλέσει μόνο συμφόρηση στους δρόμους. Είναι το κάθε ΙΧ με ένα άτομο, έχει δημιουργηθεί μια συμφόρηση σε όλους τους δρόμους, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο», είπε.

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ταξί, ο ίδιος ανέφερε:

«Είναι μια ασφάλεια αυτή τη στιγμή, αλλά ο περισσότερος κόσμος είναι αρνητικός και το πρωί μια κυρία με έβρισε (σ.σ. Δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα). Δεν μπορούμε να δουλέψουμε αν δεν πάρουμε μέτρα ασφάλειας. Δυστυχώς ή ευτυχώς πιστεύω ότι αν δεν βάλουμε μυαλό θα γυρίσουμε πίσω.»

Όσο, τέλος, για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να πάρουν κούρσα με πάνω από έναν επιβάτη, σχολίασε: «Μεγάλο πρόβλημα, συναντήσαμε μεγάλους καβγάδες με δύο άτομα που ο ένας είναι συνοδός. Μας έχει ρίξει αυτό όλη τη δουλειά».

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
μέτρα προστασίας, Μέτρα, οδηγοί, ταξί, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK