13:58 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 01
Βρείτε μας

Στις τάξεις επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου σηματοδοτώντας το άνοιγμα των σχολείων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να γίνει σταδιακά.

Μάσκες, αντισηπτικά, θερμομετρήσεις και αποστάσεις κυριάρχησαν κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών της Γ’ Λυκείου στο σχολείο και τη φυσική αίθουσα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο.

Έναρξη μαθημάτων Γ Λυκείου
© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
Άνοιγμα σχολείων

Δεν πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος και οι μαθητές κατευθύνθηκαν απευθείας στην αίθουσα του τμήματός τους.

Έναρξη μαθημάτων Γ Λυκείου
Nikos Libertas/SOOC
Έναρξη μαθημάτων Γ Λυκείου

Ανώτατος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα είναι τα 15 άτομα, ενώ κάθε μαθητής κάθεται σε ένα θρανίο και εναλλάξ, στη δεξιά και αριστερή πλευρά του θρανίου, όχι ο ένας πίσω από τον άλλον.

Έναρξη μαθημάτων Γ Λυκείου
© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
Οι μαθητές της Γ' Λυκείου επέστρεψαν στα θρανία

Ο εξαερισμός των τάξεων γίνεται φυσικά και προβλέπεται καθαρισμός τους δύο φορές την ημέρα.

Έναρξη μαθημάτων Γ Λυκείου
© Φωτογραφία : Nikos Libertas/SOOC
Έναρξη μαθημάτων Γ Λυκείου

Σύμφωνα με τις οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων, οι μαθητές δεν θα κάνουν ενιαίο διάλειμμα. Αντίθετα, προβλέπεται σταδιακή έξοδος και με σειρά, και, επιπλέον, κάθε τμήμα θα έχει διαφορετικό χώρο στο προαύλιο. 

Επίσης απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα (π.χ. βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο) και τα κυλικεία είναι κλειστά.

Σχολαστικός θα είναι ο καθαρισμός στα σχολεία, τα οποία έχουν «εξοπλιστεί» με αντισηπτικά. Ως προς τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, αυτή είναι προαιρετική στις τάξεις και τα μέσα μεταφοράς των μαθητών.

Τι θα γίνεται αν προκύψει σύμπτωμα

Για τη διαχείριση τυχόν συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε μέλος της σχολικής κοινότητας θα ενεργοποιείται το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, στη βάση της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και με διαβαθμίσεις ανάλογα με το κάθε περιστατικό. Δεν προβλέπεται να κλείνει το σχολείο σε περίπτωση κρούσματος.

Τι προβλέπεται για τις απουσίες

Σχετικά με τις απουσίες εκπαιδευτικών και μαθητών, υπάρχει πρόβλεψη άδειας για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας, ενώ θα συνεχιστούν οι άδειες ειδικού σκοπού και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο. Για όσους μαθητές υπάρχει ειδικός λόγος απουσίας από το σχολείο, προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πότε επιστρέφουν οι υπόλοιποι μαθητές

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου, θα ανοίξουν τα σχολεία και για τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και των Γυμνασίων.

Οι μαθητές των Δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά «μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
Λύκειο, μαθητές, σχολεία, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK