19:15 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν μια νέα σειρά επιχειρήσεων.

Το άνοιγμα των Μall, των ζωολογικών κήπων, των κέντρων αδυνατίσματος και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων από Δευτέρα 18 Μαΐου, ανακοίνωσε πριν λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα. Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες» πρόσθεσε ο υπουργός.

Μάλιστα, για τα Mall, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως ανοίγουν δύο εβδομάδες νωρίτερα, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου.

«Εμείς ως υπουργείο Ανάπτυξης θα θέλαμε να ανοίξουν όλα αύριο. Απλώς είμαστε κάθε μέρα σε συνεννόηση με τους ειδικούς και έχουμε πει ότι δεν θα κάνουμε τίποτα αν προηγουμένως δεν το συμφωνήσουμε μαζί τους» υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως το άνοιγμα των παραλιών που θα ξεκινήσει αύριο ήταν και αίτημα του υπουργείου.

Τέλος, ο υπουργός εκτιμά πως η ζημιά στην οικονομία είναι αναστρέψιμη, ενώ τόνισε πως: «όσο γρηγορότερα διαφημίσουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για την τουριστική περίοδο τόσο μικρότερο θα είναι το αποτύπωμα στην οικονομία μας. Πάμε καλά. Αν τηρήσουμε τους κανόνες, θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Ηπειρωτικές μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, θα επιτρέπεται εκ νέου η μετακίνηση σε προορισμούς εκτός της περιφερειακής ενότητας του μόνιμου τόπου κατοικίας.

Επομένως, οι πολίτες και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων θα μπορούν και πάλι να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά τα νησιά, οι μετακινήσεις θα ξεκινήσουν –εκτός απροόπτου– από τις 25 Μαΐου.

Εξαίρεση, αποτελούν η Κρήτη και η Εύβοια, η «απελευθέρωση» των οποίων ξεκινάει από την προσεχή Δευτέρα, 18 Μαΐου.

Τι «ανοίγει» τη Δευτέρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την απελευθέρωση των μετακινήσεων σε ηπειρωτική Ελλάδα, Κρήτη και Εύβοια, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν:

  • Τα σχολεία για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου
  • Τα ζωολογικά πάρκα
  • Οι βοτανικοί κήποι
  • Οι αρχαιολογικοί χώροι
  • Οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, Ζωολογικός Κήπος, ζωολογικό πάρκο, πολυκαταστήματα Attica, πολυκατάστημα, The Mall
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK