17:58 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 0 0
Βρείτε μας

Η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, συνεχίζεται με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα και της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού.

Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα

Την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα, 18 Μαΐου ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ την Παρασκευή (15/5). 

Ο υπουργός ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

«Εμείς ως Υπουργείο Ανάπτυξης θα θέλαμε να ανοίξουν όλα αύριο. Απλώς είμαστε κάθε μέρα σε συνεννόηση με τους ειδικούς και έχουμε πει ότι δεν θα κάνουμε τίποτα αν, προηγουμένως, δεν το συμφωνήσουμε μαζί τους».

The Mall: Το ωράριο λειτουργίας 

Το εμπορικό κατάστημα The Mall ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του από αύριο τη Δευτέρα, αρχίζοντας να υποδέχεται τους πελάτες και τους επισκέπτες από τις 10.00 το πρωί, όταν και θα ανοίξει τις πόρτες του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα καταστήματα που φιλοξενούνται στο εμπορικό κέντρο θα λειτουργούν μέχρι τις 21.00 το βράδυ, αν και όπως επισημαίνεται, εξαιτίας της έκτακτης απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση, κάποιες κατηγορίες καταστημάτων δεν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Όσον αφορά στα καταστήματα εστίασης, θα λειτουργήσουν με την πρακτική του take away, ενώ οι κινηματογραφικές αίθουσες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο καθώς και χώροι που αφορούν σε παιδικές δραστηριότητες, θα παραμείνουν κλειστά.

Για περαιτέρω πληροφορίες, το καταναλωτικό κοινό μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 231--6300000, από τις 8.30 το πρωί.

Μέτρα προστασίας

Τα μέτρα προστασίας και στα εν λόγω πολυκαταστήματα δεν πρόκειται να είναι διαφορετικά από αυτά που ήδη ισχύουν για όσα λειτουργούν εκ νέου αν και είμαστε εν αναμονή της σχετικής κυβερνητικής απόφασης (ΚΥΑ).

Εντούτοις, τα μέτρα προστασίας αναμένεται να περιλαμβάνουν:

  • Προσέλευση ενός ατόμου ανά 20 τ.μ.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό μέσα στα καταστήματα
  • Επιβεβλημένη είναι η χρήση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους
  • Δεν θα επιτρέπεται παρά μόνο η χρήση take away από καταστήματα καφέ και εστιατορίων που λειτουργούν εντός των πολυκαταστημάτων
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
ωράριο καταστημάτων, εμπορικά καταστήματα, The Mall
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK