19:56 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (558)
0 01
Βρείτε μας

Τις πόρτες τους ανοίγουν σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Τις πόρτες τους ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, που αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Μέριμνά μας είναι να απολαύσουμε ασφαλείς τους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους [...] Η Ελλάδα είναι από τις πλέον ασφαλείς χώρες σε διεθνές επίπεδο. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όχι μόνο φρόντισε, στο δίμηνο της καραντίνας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον επισκέπτη, αλλά και εκπόνησε -σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ- σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, με γνώμονα την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με αφορμή την επαναλειτουργία τους.

Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους περισσότεροι από 200 υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, οι οποίοι θα λειτουργήσουν με διευρυμένο θερινό ωράριο, από τις 8 το πρωί, έως τις 8 το βράδυ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες, οι επισκέπτες θα πρέπει να κρατούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρου, θα εξασφαλίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επισκεπτών σε κάθε χώρο, θα υπάρχει σήμανση ασφαλών διαδρομών περιήγησης, θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εισόδου και εξόδου, ενώ θα υπάρχουν διαχωριστικά όπου θα είναι απαραίτητα και θα μπορούν να τοποθετηθούν. Τέλος, αναμένεται από όλους, τόσο από τους επισκέπτες όσο και από το προσωπικό, η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Κλιμάκια του υπουργείου θα διενεργούν τις επόμενες ημέρες ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν πως τηρούνται οι κανόνες, ενώ όσον αφορά τη λειτουργία των αναψυκτηρίων, αυτή θα γίνεται με την πρακτική του take away.

Όσον αφορά τα μουσεία, η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στις 15 Ιουνίου, τηρώντας τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Για όσους πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους.

 

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (558)
Tags:
μέτρα προστασίας, COVID-19, κορονοϊός, Λίνα Μενδώνη, Υπουργείο Πολιτισμού, Μουσεία, μουσείο, αρχαιολογικός χώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK