04:05 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (565)
0 21
Βρείτε μας

Το σενάριο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβράδυνση της άρσης των μέτρων λόγω κορονοϊού περιέγραψε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

Σε περίπτωση που ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού ανέβει πάνω από το 1, ενδέχεται να επιβραδυνθεί το «άνοιγμα» της κοινωνίας, όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

«Όταν βλέπουμε να παραβιάζεται ο κανόνας των αποστάσεων, ανησυχούμε. Επίσης μας ανησυχούν τα φαινόμενα συνωστισμού σε ΜΜΜ, σε παραλίες κλπ. Εκεί που ίσως να μας κάνει να επιβραδύνουμε το άνοιγμα της κοινωνίας, είναι όταν η καμπύλη μας, ο δείκτης, ανέβει πάνω από 1. Αυτό θα σημαίνει ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μεταδίδει τον ιό σε πάνω από έναν, και αυτό θα είναι ανησυχητικό» δήλωσε ο κ. Σύψας, μιλώντας στο Mega σήμερα, Δευτέρα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον κορονοϊό

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό εξήγησε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον κορονοϊό και αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να το ξεχνάει.

«Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σκοτώνουν τον ιό. Ενδεχομένως δεν του επιτρέπουν να μεταδίδεται εύκολα. Αυτό το γνωρίζουμε από άλλους κορονοϊούς. Ο ιός παραμένει κοντά μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Μιλώντας για την απόφαση άρσης ορισμένων μέτρων νωρίτερα από το προγραμματιζόμενο, ο κ. Σύψας εξήγησε ότι «στηριζόμαστε στις γνωμοδοτήσεις μας πάνω στην τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας» και συμπλήρωσε:

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλά. Επίσης έχουμε την υψηλή θερμοκρασία, τα ανοιχτά παράθυρα, πράγματα που μας επιτρέπουν να γνωμοδοτήσουμε στην πολιτεία να προχωρήσει νωρίτερα από ό,τι είχαμε υπολογίσει αρχικά».

Τι ισχύει με τη Θεία Κοινωνία

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε και στη Θεία Κοινωνία σημειώνοντας ότι «ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του».

«Καθαρά λοιμωξιολογικά, όταν έχουμε επιδημία που μεταδίδεται με σταγονίδια του αναπνευστικού, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιούμε τα ίδια κουτάλια και τα ίδια ποτήρια με άλλους ανθρώπους. Όσον αφορά στη Θεία Κοινωνία είναι θέμα του πιστού, της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Θα ήθελα να μην συνωστίζεται ο κόσμος για τη Θεία Κοινωνία. Από κει και πέρα, παίρνει ο καθένας τις αποφάσεις του» εξήγησε ο κ. Σύψας.
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (565)
Tags:
μετάδοση, κορονοϊός, μέτρα προστασίας, Νίκος Σύψας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK