03:34 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν σταδιακά οι πτήσεις εξωτερικού, με την κυβέρνηση να προχωράει στο άνοιγμα των συνόρων, με στόχο την επανέναρξη της τουριστικής σεζόν.

Σε δύο φάσεις θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Πιο συγκεκριμένα, η τουριστική περίοδος θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου, όταν ξεκινήσει και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες θα αφορούν περίπου 20 χώρες με θετικές επιδημιολογικές εξελίξεις.

Την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσει η πλήρης απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού.

Δειγματοληπτικά τεστ, τέλος η καραντίνα 14 ημερών

Στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- «δεν θα σκιάσουν ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, οι ταξιδιώτες δεν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως ισχύει σήμερα. 

«Όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

Από ποιες χώρες ξεκινάει το άνοιγμα των συνόρων

Στις 15 Ιουνίου, όπως προαναφέρθηκε, θα υπάρξει απελευθέρωση των πτήσεων από και προς συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού - αποκλειστικά και μόνο προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για περίπου 20 χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν θετικά επιδημιολογικά στοιχεία - παρόμοια της Ελλάδας.

«Η Βουλγαρία θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα αποκαταστήσουμε τη διασύνδεσή μας» επισήμανε, ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Θα ακολουθήσουν οι χώρες της βόρειας Ευρώπης, η Γερμανία, καθώς και οι χώρες της «γειτονιάς» μας, όπως το Ισραήλ.

Ποιες χώρες εξαιρούνται από το πλήρες άνοιγμα

Όσον αφορά την πλήρη απελευθέρωση των πτήσεων, η οποία αφορά την 1η Ιουλίου, θα εξαιρεθούν ορισμένες μόνο χώρες.

Οι χώρες αυτές θα παρακολουθούνται στενά, με τη σχετική λίστα να «μικραίνει» ή να «μεγαλώνει» ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις.

Τι θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό

Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, το «άνοιγμά» του αναμένεται στις 29 Μαΐου, όταν και επιτραπεί η λειτουργία των κάμπινγκ και των ξενοδοχείων–καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή διαφημιστικής εκστρατείας, αλλά και η αξιοποίηση των προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός».

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και προσφέρει e-voucher (εκπτωτικό κουπόνι) αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ' ελάχιστο τις τέσσερις διανυκτερεύσεις. 

Οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε περίπου 250.000.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Χάρης Θεοχάρης, σύνορα, τουρισμός, πτήσεις, πτήση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK