13:38 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 0 0
Βρείτε μας

Με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Με τον εσωτερικό τουρισμό που θα «ανοίξει» στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής πρόκειται να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και οι πόρτες της Ελλάδας και για τους τουρίστες από το εξωτερικό, με φόντο τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες, οι οποίες εμφανίζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Κατά το ίδιο μέσο, οι χώρες αυτές είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεοχάρης, από τη 1η Ιουλίου θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα από όλες τις χώρες του εξωτερικού, πλην εξαιρέσεων με αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο τουρισμός εξωτερικού ξεκινά από 15 Ιουνίου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από 1η Ιουλίου από τα άλλα αεροδρόμια, σημείωσε.

Χωρίς τεστ και καραντίνα - Μόνο δειγματοληπτικά τεστ

Όπως είπε, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών για απελευθέρωση εισόδου επισκεπτών από χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος στην Ελλάδα χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
κορονοϊός, τουρίστες, υπουργείο Τουρισμού, υπουργός Τουρισμού, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK