04:17 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνολικά 1.300 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύτηκαν από τον Φεβρουάριο στα 34 νοσοκομεία αναφοράς ή με κλινικές για COVID-19.

Μόλις 10 νοσοκομεία αναφοράς ή με κλινικές για τον κορονοϊό από τα συνολικά 34 στη χώρα περιθάλπουν ασθενείς με COVID-19, εικόνα που δείχνει τη φθίνουσα πορεία του ιού στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Φεβρουάριο στα 34 αυτά νοσοκομεία έφτασαν από τον Φεβρουάριο 1.300 ασθενείς και πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης, νοσηλεύονται 74 ασθενείς σε κλινικές και 45 σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων. Από τους τελευταίους οι 22 ήταν διασωληνωμένοι. 

Στο νοσοκομείο Σωτηρία, που σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος, όπως αναφέρει το protothema.gr, παραμένουν νοσηλευόμενοι 21 ασθενείς σε απλές κλίνες και έξι στις Μονάδες.

Στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα παραμένουν 11 ασθενείς, ενώ χωρίς ασθενείς κορονοϊού είναι το νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Στο ΝΙΜΤΣ νοσηλεύονται 15 ασθενείς στην πλειονότητά τους από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονται επτά ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες και άλλοι εννέα διασωληνωμένοι.

Τέλος, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται στο Θριάσιο και 18 στο Αττικόν, εκ των οποίων οι μισοί σε απλές κλίνες, ένας ασθενής νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και άλλος ένας στο Μποδοσάκειο. Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ και ένας στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 22 διασωληνωμένους ασθενείς, οκτώ είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Όσον αφορά το σύνολο των κρουσμάτων, το 55,2% είναι άνδρες, 617 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.476 συνδέονται με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1787)
Tags:
κρούσματα, ασθενείς, COVID-19, κορονοϊός, νοσοκομείο Σωτηρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK