06:01 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ελλάδα και Τουρκία σχεδιάζουν κοινές δράσεις για την ανάδειξη του Αιγαίου ως ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Τηλεφωνική συνομιλία των δύο υπουργών Τουρισμού.

Την προοπτική ανάδειξης της θάλασσας του Αιγαίου ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό για φέτος, εξέτασαν από κοινού οι υπουργοί Τουρισμού της Ελλάδας και της Τουρκίας, εν μέσω της προσπάθειας των δύο χωρών να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες του κορονοϊού.

Οι δύο ομόλογοι, Χάρης Θεοχάρης και Νουρί Ερσόι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, υποστήριξαν ότι το Αιγαίο θα μπορούσε να καταστεί πόλος έλξης των τουριστών, ιδίως των χωρών της Ευρώπης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, το Αιγαίο αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Μάλιστα, στα θετικά στοιχεία που προβάλλουν οι δύο πλευρές, είναι ο πτωτικός ρυθμός των νέων κρουσμάτων, καθώς και η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Hurriyet», οι δύο υπουργοί συζήτησαν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες σε μεγάλες τουριστικές αγορές, με στόχο την προώθηση του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον προγραμματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, η φετινή τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, με τη λειτουργία των κάμπινγκ και των ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας.

Οι πτήσεις εξωτερικού, ταυτόχρονα, αναμένεται σταδιακά να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, όταν και επιτραπούν από συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος».

Την 1η Ιουλίου, παράλληλα, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πτήσεων από τις περισσότερες χώρες του κόσμου –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Tags:
Αιγαίο, Χάρης Θεοχάρης, υπουργείο Τουρισμού, υπουργός Τουρισμού, τουρισμός, Τουρισμός, τουρίστες, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK