13:49 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πλοία ταξιδεύουν σήμερα με το ήμισυ της πληρότητας λόγω κορονοϊού, ωστόσο «την κατάλληλη στιγμή» το πρωτόκολλο αυτό θα αναθεωρηθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η πληρότητα με την οποία ταξιδεύουν τα πλοία πρόκειται να αυξηθεί σταδιακά, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα πλοία ταξιδεύουν με πληρότητα 50% και όσα έχουν καμπίνες με πληρότητα 55% στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω κορονοϊού.

«Ήδη εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ξεκινάμε με ένα πρωτόκολλο 50% και για όσα πλοία έχουν καμπίνες 55%» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Real Fm.

Ωστόσο, όπως είπε, το πρωτόκολλο αυτό θα αναθεωρηθεί και τα πλοία δεν θα ταξιδεύουν με πληρότητα στο ήμισυ για όλο το καλοκαίρι.

«Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή θα αναθεωρηθεί. Όποτε καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να πάμε όλη τη θερινή περίοδο με ένα πρωτόκολλο 50%. Βρεθήκαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν αναγκαστήκαμε να επιδοτήσουμε ουσιαστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις» εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει πρόταση προς την Κομισιόν για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Ετοιμάζουμε μία πρόταση προς την ευρωπαϊκή επιτροπή για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους... Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες σταδιακά, την κατάλληλη στιγμή και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, διότι απ' ό,τι φαίνεται τα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε σε μία σταδιακή αύξηση του πρωτοκόλλου» σημείωσε.

Αναφερθείς στο ενδεχόμενο αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν και με κοινωνική υπευθυνότητα και με σύνεση. Μην ξεχνάμε ότι χθες ήδη ανακοινώθηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης και της ακτοπλοΐας με τη μείωση του ΦΠΑ. Επομένως όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και χθες με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού βοηθούν έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκράτηση των τιμών».
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
κορονοϊός, πλοία, πλοίο, Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK