14:38 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας στις επιτροπές της Βουλής, προβλέπει τη διαδικασία χορήγησης σήματος Glamping.

Την πιστοποίηση τουριστικών καταλυμάτων με σήμα Glamping προβλέπει –μεταξύ άλλων– το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας στις επιτροπές της Βουλής.

Πρόκειται για μια νέα τάση πολυτελούς διαμονής στη φύση σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 37 του νομοσχεδίου, τα καταλύματα ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεσπίζεται Σήμα Glamping, το οποίο αποτελεί σήμα πιστοποίησης πενταετούς διάρκειας.

Τα ποιοτικά κριτήρια glamping είναι -σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείο Τουρισμού- τα εξής:

  • Διαμονή σε άρτια και ποιοτικά εξοπλισμένα διαφόρων τύπων και μεγεθών κατασκηνωτικά μέσα ή ημιμόνιμες δομές υψηλής αισθητικής σε κελύφη ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που δύνανται να συναρμολογούνται και να αποσυναρμολογούνται ή να μεταφέρονται, όπως ενδεικτικά θολωτές δομές. Στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται υπεδάφια δίκτυα υποδομών και συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, καθώς και έργα πρόσβασης και κυκλοφορίας.
  • Εναρμόνιση των κατασκηνωτικών μέσων και ημιμόνιμων δομών με το φυσικό περιβάλλον, με τη μικρότερη δυνατή επέμβαση σε αυτό.
  • Χρήση υλικών στο σύνολο της εγκατάστασης φιλικών προς το φυσικό περιβάλλον.
  • Προώθηση δραστηριοτήτων θεματικού τουρισμού – ειδικών μορφών τουρισμού.
Tags:
υπουργείο Τουρισμού, υπουργός Τουρισμού, τουρισμός, διακοπές, Glamping
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK