ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (532)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αύξηση της πληρότητας των πλοίων σταδιακά και τη σωστή στιγμή αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας που έκανε γνωστό ότι υπάρχει πλάνο για πλωτά ασθενοφόρα στα νησιά.

Συνολικά έξι πλωτά ασθενοφόρα θα παραλάβει το Λιμενικό Σώμα εν όψει της θερινής περιόδου και για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των νησιών εν μέσω κορονοϊού και καθώς ανοίγουν στους τουρίστες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής ακόμα τριών. 

Τόνισε ότι έχουν αυξηθεί οι κλίνες στα νησιά, ενώ σημείωσε πως «έχουν επεξεργαστεί σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων και στα μικρά νησιά».

Για την ενημέρωση των τουριστών τόνισε ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά και όλοι είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα Μέσα.

Αναφορικά με τις πληρότητες των πλοίων ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Σταδιακά και τη σωστή στιγμή θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για το 50% πληρότητα στα πλοία» ξεκαθάρισε ότι η σεζόν δεν θα είναι βάσει του τρέχοντος πρωτοκόλλου.

Σχολιάζοντας, τέλος, το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες, είπε ότι πρόκειται για «καθημερινό φαινόμενο» το οποίο «αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη» και ξεκαθάρισε ότι «προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή, και αυτό θα το συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό».

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (532)
Tags:
επιβατηγό πλοίο, τουρίστες, ασθενοφόρο, νησιά, Τουρισμός, Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK