ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (532)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως δήλωσε στο Sputnik, βλέπει ότι ο κόσμος έχει χαλαρώσει έναντι των μέτρων που πρέπει να τηρούνται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Μια γενική χαλάρωση των πολιτών στα μέτρα που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά για την προστασία από τον κορονοϊό βλέπει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, εφιστώντας την προσοχή καθώς η απροσεξία και η αδιαφορία μπορεί να μετατρέψει τη σημερινή ελεγχόμενη κατάσταση σε εφιάλτη.

«Ο κορονοϊός ακόμα είναι μεταξύ μας, δεν έχει φύγει. Άρα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχαστούμε για να μην ζήσουμε τα προηγούμενα. Γιατί βλέπω μια γενική χαλάρωση με αγκαλίτσες και φιλάκια. Εντάξει, δεν έχουμε κρούσματα, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ, υπάρχει. Τώρα που γίνεται σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, για παράδειγμα, θα ανοίξουν και τα Δημοτικά σχολεία, μπορεί να έχουμε μια έξαρση και δεν θέλει πολύ. Το ένα κρούσμα γίνεται 10, τα 10 γίνονται 100 και τα 100 γίνονται χίλια» είπε χαρακτηριστικά στο Sputnik ο κ. Νίτσας.

Η χώρα μας αποτελεί διεθνώς παράδειγμα προς μίμηση στη διαχείριση της πανδημίας, ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, «τα κρούσματα μπορούν να γίνουν πάρα πολλά μέσα σε μια δυο μέρες».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε καλά παιδιά και να τηρούμε τα μέτρα όπως συστήνονται από τον ΕΟΔΥ» τόνισε.

Όπως ανέφερε επίσης, τα ιατρεία στον νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες προστασίας έναντι του κορονοϊού.

«Τα μέτρα προστασίας συνεχίζουν να υφίστανται στα ιδιωτικά ιατρεία όπως είχε ανακοινωθεί από τις 27 Απριλίου. Ο κόσμος πρέπει να προσέρχεται με μάσκα, να είναι ένα άτομο χωρίς συνοδό εκτός από παιδιά ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα ραντεβού είναι αραιά προκειμένου να μην συγχρωτίζεται ο κόσμος στα ιατρεία» σημείωσε ο κ. Νίτσας.

 

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (532)
Tags:
μέτρα προστασίας, ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK