05:46 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας δίνει ο Δήμος Αθηναίων. Στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου οι σχετικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης του «Μεγάλου Περιπάτου» θα πραγματοποιηθεί η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, όπως διευκρινίζει  η αρμόδια δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βασίζονται σε μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έλαβαν τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσια Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Η παρέμβαση, όπως εξηγείται στη σχετική ενημέρωση, θα ξεκινήσει να υλοποιείται σταδιακά από τα μέσα Ιουνίου, με μια σειρά ήπιων και προσωρινών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί. 

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε καθεμία από τις οδούς, θα υπάρχουν έγκαιρες και αναλυτικές ανακοινώσεις για τη διευκόλυνση κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της πόλης.

Πού θα απαγορεύεται η κυκλοφορία

  • Στην Πλάκα.
  • Στην περιοχή ανάμεσα στις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου.
  • Στην Ερμού, από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγίων Ασωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδός Σταδίου παραμένει κανονικά σε κυκλοφορία.

Προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα, καθώς και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης (π.χ. ποδήλατα), θα εφαρμοστούν και επί των οδών:

  • Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
  • Φιλελλήνων
  • Βασιλίσσης Όλγας
  • Ηρώδου Αττικού
  • Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως).

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), οι παραπάνω περιορισμοί θα ισχύσουν από τα μέσα Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου, με δυνατότητα παράτασης κατά ακόμη τρεις μήνες, δηλαδή έως και την 30η Νοεμβρίου.

Τι είναι ο Μεγάλος Περίπατος

Πρόκειται για ένα σχέδιο του δήμου Αθηναίων με στόχο την αύξηση του δημόσιου χώρου και την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Θα περιλαμβάνει την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου, με διαδρομές ανάμεσα στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με το μεγαλύτερο μέρος του να ολοκληρώνεται εντός του 2022.

Οι παρεμβάσεις στον αστικό ιστό υπολογίζεται ότι θα αποδώσουν περίπου 50.000 τ.μ. ελεύθερου δημόσιου χώρου, ενώ θα έχει συνολικό μήκος διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα. 

Προβλέπεται ακόμη η κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι ιστορικές περιοχές της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου, αλλά και οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς θα μετατραπούν σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ..

Θα δημιουργηθούν, τέλος, νέες λεωφορειολωρίδες μήκους 1,9 χλμ και αναπλάσεις οδικών αξόνων μήκους 6,3 χλμ.

Tags:
δήμος Αθηναίων, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, Ι.Χ. οχήματα, οχήματα, κυκλοφορία οχημάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK