04:26 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος αποφάσισε να παραιτηθεί από την αναίρεση τεσσάρων αποφάσεων του Εφετείου, το οποίο είχε επιδικάσει αποζημιώσεις, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τις αναιρέσεις που είχαν ασκηθεί στην υπόθεση της Marfin παραιτήθηκε το ελληνικό δημόσιο, προλειαίνοντας το έδαφος για την αποζημίωση των συγγενών των τριών θυμάτων της τραγωδίας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισε ομοφώνως να υπάρξει παραίτηση του δημοσίου από την αναίρεση τεσσάρων αποφάσεων του Εφετείου, το οποίο είχε επιδικάσει αποζημιώσεις, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου, η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων.

H εν λόγω εξέλιξη είχε προαναγγελθεί στις αρχές Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την τραγωδία.

«Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που έχει γνωστοποιηθεί στους συγγενείς των θυμάτων το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που είχε ασκηθεί υπηρεσιακά, ώστε να καταβληθούν επιτέλους οι σχετικές αποζημιώσεις» είχε γνωστοποιήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στις 8 Μαΐου. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο εμπρησμός του τραπεζικού καταστήματος έγινε στις 5 Μαΐου του 2020, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της υπογραφής του πρώτου μνημονίου.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το μπλοκ των διαδηλωτών και πέταξε βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της τράπεζας, εντός της οποίας βρίσκονταν περίπου 25 εργαζόμενοι.

Τρία άτομα δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από τις αναθυμιάσεις. Μία εκ των θυμάτων, μάλιστα, ήταν εγκυμονούσα.

Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης παραμένει άγνωστη, ενώ στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας, λόγω των ελλιπών μέτρων πυρασφάλειας.

Tags:
θύματα, αποζημίωση, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνη, Marfin
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK