11:34 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η μετακίνηση προς όλα τα νησιά απελευθερώνεται από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου. Με νέους κανόνες θα γίνεται το ταξίδι με πλοίο.

Η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού περνάει στην επόμενη φάση με το «άνοιγμα» των νησιών της χώρας.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών προς όλα τα νησιά, μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την Κρήτη που έχει ήδη ξεκινήσει.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί επτά δρομολόγια πλοίων για τη Δευτέρα και συγκεκριμένα δύο για Κυκλάδες ένα για Χίο - Μυτιλήνη και τέσσερα για Κρήτη.

Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες.

Από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί τρία δρομολόγια: δύο για Κέα - Κύθνο - Σύρο και ένα για Αγ. Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις κρατήσεις

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στα πλοία, για την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των μετακινήσεων, καθώς πολύ κόσμος με εξοχικές κατοικίες σε αυτά περίμενε τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, εκφράζουν ωστόσο προβληματισμό εάν η κίνηση θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Έως το πρωί του Σαββάτου οι κρατήσεις για το πλοίο «Blue Star Naxos» έφθασαν τις 600 με 170 οχήματα.

Επίσης για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» είχαν κοπεί 360 εισιτήρια μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για το Super Ferry II η πληρότητα με το νέο πρωτόκολλο επιβατών έφθανε έως σήμερα το πρωί το 90%.

Με νέους κανόνες τα ταξίδια με πλοίο

Υπενθυμίζεται ότι νέοι κανόνες ισχύουν για τα ταξίδια με πλοίο λόγω του κορονοϊού. Κάθε πλοίο ταξιδεύει με πληρότητα στο 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Επιπλέον, πριν από την επιβίβασή τους, επιβάτες θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Το ερωτηματολόγιο, θα συμπληρώνεται από επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα παραδίδονται από κατά την επιβίβαση σε μέλη του πληρώματος.

Η επιβίβαση δεν θα επιτρέπεται σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή με COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του.

Επιπλέον θα ισχύουν οι εξής κανόνες:

  • Χρήση κάθε καμπίνας από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια (συγγενείς πρώτου βαθμού), οπότε μπορούν να είναι έως τέσσερα άτομα, ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.
  • Χρήση μάσκας (συνίσταται η υφασμάτινη) από επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
  • Ειδική διάταξη των επιβατών σε αεροπορικά καθίσματα (ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω).
  • Εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και την ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου.
  • Καθαριότητα και απολύμανση των πλοίων.
  • Αερισμός και κλιματισμός των πλοίων.
Tags:
νησί, νησιά, Ραφήνα, Λαύριο, Πειραιάς, πλοίο, πλοία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK