06:52 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 10
Βρείτε μας

Μέχρι τις 30 Ιουνίου ισχύει η απαγόρευση διεθνών πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Οι διεθνείς πτήσεις επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μέχρι την Τρίτη, 30 Ιουνίου παρατείνεται η άδεια για αφίξεις και αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ απαγορεύονται οι πτήσεις εξωτερικού από τα άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας στο πλαίσιο των μέτρων λόγω κορονοϊού.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα την αναθεώρηση της προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (Notam) με την οποία επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων.

Σημειώνεται ότι η σχετική οδηγία ισχύει πλέον έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.

Ποιες πτήσεις εξωτερικού έχουν διακοπεί

Σε ισχύ παραμένουν, ωστόσο, οι υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες που αφορούν στην απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένες χώρες.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 ισχύει η απαγόρευση πτήσεων από και προς Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Επίσης, μέχρι τις 14 Ιουνίου 2020 ισχύει η απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Επιπλέον, μέχρι την Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 ισχύει η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων Πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που φτάνουν στη χώρα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από τις παραπάνω Notam εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
κορονοϊός, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, αεροδρόμιο, πτήση, πτήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK