23:06 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (659)
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκινούν έπειτα από μήνες να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης, τα καφέ και τα μπαρ, με αυστηρά ωστόσο μέτρα προστασίας.

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου, η τέταρτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, στην οποία περιλαμβάνεται η επαναλειτουργία των καφέ, των μπαρ και των καταστημάτων εστίασης, ταβερνών και εστιατορίων.

Συγκεκριμένα, από σήμερα επιτρέπεται η λειτουργία με τους εξής ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας):

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.
56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών. 

Οι νέοι κανόνες – Πώς θα λειτουργούν

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα φέρει ανάσα τόσο στους ιδιοκτήτες, μετά το πολύμηνο λουκέτο, αλλά και στους πολίτες που θα μπορούν να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης και τις υπηρεσίες των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Η λειτουργία τους ωστόσο, περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα προστασίας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται τόσο από τους καταστηματάρχες όσο και από τους πελάτες.

Όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται σε ένα τραπέζι, είναι έξι άτομα, αν και στην περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα δεν υπάρχει περιορισμός.

Σε χωροταξικό επίπεδο και τον ανώτερο αριθμό πελατών που μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή ένα κατάστημα, αναλογεί ένας πελάτης ανά δύο τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας. Ως ωφέλιμη επιφάνεια του καταστήματος, υπολογίζεται το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.

Ως υπαίθρια επιφάνεια υπολογίζεται το εμβαδόν του χώρου έξω από το κατάστημα, ενώ ως εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια, θεωρείται ο χώρος εντός του καταστήματος όπου μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικός χώρος καταστήματος, θα πρέπει τουλάχιστον η μία πλευρά του να έχει άνοιγμα προς υπαίθριο χώρο. Ανάλογα με αυτό το άνοιγμα, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ο χώρος, σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών θα είναι 70 εκατοστά.

Για το προσωπικό των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου ή ασπίδας προσώπου, ενώ συνίσταται και προς τους πελάτες να χρησιμοποιούν μάσκες, αν και δεν είναι υποχρεωτικό.

Κατηγορίες καταστημάτων εστίασης που δεν θα λειτουργήσουν

Καταστήματα που δεν διαθέτουν εξωτερικό ή ημιυπαίθριο χώρο δεν υπάγονται στις κατηγορίες που θα επαναλειτουργήσουν, οπότε θα παραμείνουν κλειστά.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (659)
Tags:
μέτρα προστασίας, καφές, μπαρ, κατάστημα εστίασης, εστίαση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK