22:55 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (659)
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκινά από σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, με την εφαρμογή αυστηρών οδηγιών και κανόνων ασφαλείας.

Με την απελευθέρωση των μετακινήσεων και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, ύστερα από την Κρήτη την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζεται η τέταρτη φάση της άρσης των περιορισμών που έχουν εφαρμοστεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως έχουν αναφέρει οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι κρατήσεις βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα διατηρηθούν περαιτέρω και τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά στα δρομολόγια από τα λιμάνια της χώρας για τη Δευτέρα, οι μετακινήσεις θα γίνουν ως εξής:

Από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθούν επτά δρομολόγια, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν προορισμό την Κρήτη, τα δύο τις Κυκλάδες και ένα θα έχει προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο προς τις Κυκλάδες.

Από το λιμάνι του Λαυρίου θα πραγματοποιηθούν τρία δρομολόγια, εκ των οποίων τα δύο θα έχουν προορισμό την Κέα, την Κύθνο και τη Σύρο και το τρίτο θα έχει προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο και την Καβάλα.

Πώς θα γίνεται το ταξίδι με πλοίο - Τα μέτρα προστασίας

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων με τα πλοία, όπως και με τις υπόλοιπες άρσεις περιορισμών, συνοδεύεται από αυστηρή εφαρμογή οδηγιών και μέτρων προστασίας, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα των πλοίων.

Τα πλοία θα εκτελούν τα δρομολόγιά τους με πληρότητα 50%, ενώ αν αφορά σε πλοία με καμπίνες η πληρότητα θα φτάνει το 55%.

Πριν από την επιβίβαση, θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση των επιβατών, θα πρέπει να συμπληρώνεται ειδικό ερωτηματολόγιο και θα πρέπει να διατηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, σε όλους τους χώρους των πλοίων και κατά τη διάρκεια των διαδικασιών επιβίβασης και αποβίβασης.

Όσον αφορά τη χρήση καμπίνας, επιτρέπεται μία καμπίνα ανά ένα άτομο, εκτός από περιπτώσεις οικογενειών όπου επιτρέπεται η χρήση καμπίνας από τέσσερα άτομα, ή η χρήση καμπίνας από ΑμεΑ όπου θα επιτρέπεται η παρουσία του συνοδού.

Για τα αεροπορικά καθίσματα, θα εφαρμόζεται ο κανόνας του ενός κατειλημμένου και ενός κενού, κατά μήκος και κατά πλάτος.

Τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους επιβάτες, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου, ενώ σε κάθε πλοίο θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία αντισηπτικά.

Την ίδια ώρα, θα γίνεται από συνεργεία ο καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων.

Η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων ισχύει και για τα σκάφη αναψυχής, όπου θα ισχύουν οι παραπάνω κανόνες για τη λειτουργία τους.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (659)
Tags:
COVID-19, μέτρα προστασίας, Ραφήνα, Λαύριο, Πειραιάς, λιμάνια, λιμάνι, νησιά, επιβάτες, κορονοϊός, επιβατηγό πλοίο, πλοία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK