01:23 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
0 01
Βρείτε μας

Η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων αποφασίστηκε με βάση την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για την άρση των μέτρων.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου, η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είναι ενθαρρυντική και τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά.

Επισήμανε δε ότι το σχολείο είναι το φυσικό μέρος των παιδιών και δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία.

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την επιστροφή όλων των μαθητών» τόνισε, συμπληρώνοντας πως οι μαθητές πρωτοβάθμιας λείπουν ήδη σχεδόν τρεις μήνες από τις αίθουσες και θα απουσίαζαν για έξι μήνες, αν τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να προσαρμοστούν τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα και να μάθουν να προσέχουν.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής την 1η Ιουνίου. 

Τα μαθήματα για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία παρατείνονται μέχρι τις 26 Ιουνίου, ενώ σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, το σχολικό έτος παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου.

Τα ειδικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου, ενώ τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έως και τις 26 Ιουνίου.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, σημείωσε ότι τα τμήματα θα είναι μικρότερα των 15 ατόμων και θα λειτουργούν εκ περιτροπής αν είναι μεγαλύτερα, αφού «σπάσουν» σε δύο υπο-τμήματα. Το ένα υπο-τμήμα θα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ το δεύτερο Τρίτη και Πέμπτη και την επόμενη εβδομάδα θα εναλλάσσονται.

Ο κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα υπάρχει απόσταση 1,5 μέτρου στα θρανία και στις αίθουσες θα παρέχεται αντισηπτικό, ενώ προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα.

Προβλέπονται δε, όπως συμπλήρωσε, διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων, ενώ η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία και τα σχολικά λεωφορεία.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή με απλή υπεύθυνη δήλωση, εφόσον υπάρχει στο σπίτι άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, αλλά και δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας εφόσον εμπίπτουν οι μαθητές σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι, για την ώρα, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία

Σε ό,τι αφορά την ασύγχρονη παρακολούθηση μαθημάτων, δήλωσε πως η πολιτεία έχει αυτονόητη υποχρέωση να εξασφαλίσει την παρακολούθηση μαθημάτων για μαθητές που είναι αναγκασμένοι να απέχουν.

Δήλωσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι έπρεπε και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, δίνοντας στα παιδιά που μένουν σπίτι την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
Tags:
μαθητές, μάσκα προστασίας, μάσκα, μάσκες, Νίκη Κεραμέως, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, σχολείο, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK