01:49 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
0 0 0
Βρείτε μας

Αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωριάκάκος.

Τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το «άνοιγμα» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί –είτε δημοτικοί είτε ιδιωτικοί– θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Ιουλίου.

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι θα ισχύσει ό,τι και στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Δηλαδή:

  • Εκ περιτροπής λειτουργία σε αίθουσες έως 15 παιδιά.
  • Εφόσον οι αίθουσες είναι μικρότερες των 15 παιδιών, η λειτουργία θα είναι καθημερινή.
  • Αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους εργαζομένους.
  • Αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία (όπου υπάρχουν).
  • Προαιρετική χρήση μάσκας.
  • Διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων.
  • Τήρηση όλων των μέτρων προσωπικής υγιεινής.

Τι θα γίνει με ΚΑΠΗ, κατασκηνώσεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας για λόγους προστασίας των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι η οριστική απόφαση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων θα ληφθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, κατόπιν της εισήγησης των ειδικών.

Δημόσιο και άδειες ειδικού σκοπού

Όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοσίου, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται κανονικά, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Ειδική μνεία έκανε και στην άδεια ειδικού σκοπού, διευκρινίζοντας ότι δικαιούχοι παραμένουν όσοι έχουν παιδιά που δεν υπάγονται σε ημερήσιο πρόγραμμα παρακολούθησης σχολικών μαθημάτων.

Δηλαδή, πρόκειται για εργαζόμενους–γονείς, των οποίων τα παιδιά υπάγονται σε καθεστώς εκ περιτροπής διδασκαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, καθώς και των παιδικών η βρεφονηπιακών σταθμών, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
Tags:
υπουργείο Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κλειστά σχολεία, σχολείο, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK