01:18 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις για τα ΚΑΠΗ τη λειτουργία του Δημοσίου και τη χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους-γονείς, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας για λόγους προστασίας των ηλικιωμένων ανθρώπων.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι η οριστική απόφαση για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων θα ληφθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, κατόπιν της εισήγησης των ειδικών.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοσίου, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται κανονικά, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Ειδική μνεία έκανε και στην άδεια ειδικού σκοπού, διευκρινίζοντας ότι δικαιούχοι παραμένουν όσοι έχουν παιδιά που δεν υπάγονται σε ημερήσιο πρόγραμμα παρακολούθησης σχολικών μαθημάτων.

Δηλαδή, πρόκειται για εργαζόμενους–γονείς, των οποίων τα παιδιά υπάγονται σε καθεστώς εκ περιτροπής διδασκαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, καθώς και των παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου.

Tags:
υπουργείο Εσωτερικών, παιδικός σταθμός, βρεφονηπιακοί σταθμοί, άδεια, δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK