02:33 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως μη νόμιμη την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για μεταβίβαση χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έκρινε μη νόμιμη τη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου από τους Δήμους στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lowandorder.gr, το ΣτΕ με σειρά αποφάσεων του ακύρωσε τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ, 10.119 ακινήτων που είχαν συνολικό εμβαδόν 511.357.451 τ.μ. και συνολική δομημένη επιφάνεια 22.601 τ.μ.

Τα ακίνητα αυτά είναι κατοχυρωμένα στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Μάλιστα, προσφυγές για το ζήτημα της μεταβίβασης είχαν καταθέσει στο ΣτΕ οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χαλανδρίου, Καλαμαριάς, Χανίων και Ωραιοκάστρου, οι οποίοι και δικαιώθηκαν.

Όπως αναφέρεται στις αποφάσεις του ΣτΕ, δεν είχε ακολουθηθεί ούτε η νόμιμη διαδικασία ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταβιβαζομένων ακινήτων, ενώ όλες οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί, όπως απαιτεί ο νόμος 4389/2016, η νόμιμη προϋπόθεση της μη υπαγωγής των μεταβιβαζομένων ακινήτων στις εξαιρέσεις που προβλέπει το άρθρο 19 του συγκεκριμένου νόμου.

Tags:
Δημόσιο, Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, Υπερταμείο, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣτΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK