11:03 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το τέλος της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τέλος λαμβάνει η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, έως τις 31 Μαΐου η ενημέρωση θα γίνεται γραπτά, ενώ από την 1η Ιουνίου μία φορά τη βδομάδα.

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής, κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα» είπε.

Σημείωσε ότι πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη για καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση και ανέφερε πως είναι καιρός να επιστρέψει στους ασθενείς και τους φοιτητές του.

«Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτό τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας. Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντά μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε δέκα ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 173.

Tags:
Ελλάδα, Νίκος Χαρδαλιάς, κορονοϊός, νεκροί, κρούσματα, Υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK