21:13 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εσπερινή Δοξολογία διεξάγεται τώρα στη Μητρόπολη της Αθήνας (από τις 21:00) και θα διαρκέσει έως τη 01:00 της Τετάρτης, ενώ θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα.

Η ακολουθία για την Ανάσταση, τελείται σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου, έπειτα από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, και απεστάλη σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τελείται αυτή την ώρα η Ανάσταση του Πάσχα και οι πιστοί λαμβάνουν το Άγιο Φως.

Η Αρχιεπισκοπή προτρέπει να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές, εφόσον είναι εφικτό, ενώ στη Μητρόπολη της Αθήνας χοροστατεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

«Τό βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020 καί ὥραν 11ην μ.μ. θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τοῦ Μεσονυκτικοῦ ὅπως γίνεται τό βράδυ τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. Στίς 11:45 θά γίνει ἡ μετάδοσις τοῦ Ἁγίου Φωτός καί στίς 12:00 θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως μέ πανηγυρική κωδωνοκρουσία καί ἐν συνεχεία ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τοῦ Πάσχα».

Ζωντανή μετάδοση της Ιεράς Ακολουθίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κολύμπιας στη Ρόδο:

Υπενθυμίζεται ότι οι ακολουθίες της Μεγάλη Εβδομάδας και του Πάσχα είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον φόβο της διασποράς της COVID-19.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταφέρει την απόδοση του Πάσχα το βράδυ της 26ης προς την 27η Μαΐου, εν μέσω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. 

Η σημερινή ημέρα, εξάλλου, είναι συμβολική για τη χριστιανοσύνη, καθώς συμπληρώνονται 40 ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο – Ημέρα της Αναλήψεως.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (671)
Tags:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος, εορτή, μητροπολίτης, ναός, πιστοί, ανάσταση, εκκλησίες, Εκκλησία, Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK