02:51 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Το δικό του «αντίο» στον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, είπε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το Twitter.

Έπειτα από 72 ημέρες ενημέρωσης από την αίθουσα τύπου του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, «έριξαν την αυλαία» στη συγκεκριμένη διαδικασία το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δύο άντρες ανακοίνωσαν πως θα αλλάξει ο τρόπος ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία της πανδημίας, καθώς έως τις 31 Μαΐου η ενημέρωση θα γίνεται γραπτά, ενώ από την 1η Ιουνίου μία φορά τη βδομάδα.

«Όπως με έμαθαν οι δάσκαλοί μου κι εμένα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής. Σε μια κατάσταση με συνεχείς αβεβαιότητες, τις οποίες κατά καιρούς σας παρουσίασα. Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις, χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις. Χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα. Χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα» ανέφερε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο καθηγητής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης: «Μπορώ ακόμη να κλαίω και να τραγουδάω» ενώ «με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, την ομάδα μου και την ανεκτίμητη βοήθεια προσπάθησα να δίνω χρήσιμες πληροφορίες, να απαντώ στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για να βοηθήσω τους πολίτες. Δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό από όλους σας. Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και μέσω απαγορευτικού. Αισθάνθηκα κοντά σας και ας μην επικοινωνούσαμε με φυσικό τρόπο».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκλεισε με μερικούς στίχους:

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά...
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές» απήγγειλε συγκινημένος ο έγκριτος επιστήμονας.

Το Twitter ευχαρίστησε τον γνωστό λοιμωξιολόγο:

Tags:
viral, Twitter, tweets, tweet, θάνατοι, ασθενείς, νεκροί, κρούσματα, Υπουργείο Υγείας, Νίκος Χαρδαλιάς, COVID-19, κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK