00:01 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τουριστικά λεωφορεία βγήκαν στους δρόμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τουριστικά λεωφορεία «παρατάχθηκαν» σήμερα, Παρασκευή, σε δρόμους των πόλεων διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που έχουν να κάνουν με τη στήριξη που λαμβάνουν μετά την κρίση του κορονοϊού.

Αναλυτικά, οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν πλήρη επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ και προκαταβολής φόρου, αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού, διατήρηση ΦΠΑ στο 13%, επαναφορά, από το 50%, σε πληρότητα της χρήσης θέσεων των επιβατών των λεωφορείων τους, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και αλλαγή κριτηρίων για διευκόλυνση ένταξης των τουριστικών πρακτόρων σε προγράμμα ευνοϊκής δανειοδότησης.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε δύο σημεία, ανατολικά και δυτικά της πόλης, ενώ έκαναν πορεία προς το κέντρο της συμπρωτεύουσας.

«Στην πορεία συμμετείχαν συμβολικά περίπου διακόσια λεωφορεία, πολλά ήδη έχουν παραδώσει πινακίδες, αλλά πουλήθηκαν. Από τον Φεβρουάριο, με το κλείσιμο συνόρων και σχολείων και με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, έχουμε μηδενικά έσοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ζητάμε να επιδοτηθούμε, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζικόγλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

«Έχει πέσει δραματικά ο τζίρος μας, δεν έχουμε καν κρατήσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου, Παναγιώτης Χαραλάμπους, ενώ ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών τουριστικών και σχολικών λεωφορείων Β. Ελλάδας, Περικλής Χειμωνίδης σημείωσε: «3.500 εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, το 80% δεν έχει δουλειά».

Tags:
διαμαρτυρία, πούλμαν, λεωφορείο, λεωφορεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK