11:49 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2002)
0 11
Βρείτε μας

Κανένας νέος θάνατος και 19 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σήμερα, Τρίτη, στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, Τρίτη, στην Ελλάδα. Εξ αυτών τα 12 αφορούν ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα με πτήση από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937 εκ των οποίων 55.3% είναι άνδρες. 

Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει σε 179. Η μέση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 76 έτη.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 11 ασθενείς εκ των οποίων το 72,7% είναι άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 651 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα, ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 185.590 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.825 (2,6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Σε πτήση από την Ντόχα του Κατάρ τα 12 κρούσματα

Τα 12 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σε πτήση της Qatar Airlines από την Ντόχα του Κατάρ, τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι 91 επιβάτες της πτήσης θα παραμείνουν σε καραντίνα, σε ξενοδοχεία που είχαν μεταφερθεί μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Οι θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες.

Οι υπόλοιποι επιβάτες θα παραμείνουν για επτά ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, ενώ θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του επταήμερου.

Διακόπτονται οι πτήσεις από το Κατάρ

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα διακόπτονται οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ έως και τις 15 Ιουνίου 2020.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2002)
Tags:
πτήση, νεκροί, Ελλάδα, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK