23:48 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την άμεση υλοποίηση δύο μεγάλων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Δύο μεγάλοι ποδηλατόδρομοι είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. 

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα», δήλωσε από την πλατεία Κοτζιά, κατά την έναρξη ποδηλατοδρομίας στον υπό διαμόρφωση «Μεγάλο Περίπατο», που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου.

Ο υπουργός, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για προώθηση της ηλεκτροκίνησης, προανήγγειλε πως θα παρασχεθούν επιπλέον κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να ολοκληρώσει την ποδηλατική διαδρομή από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, θα γίνει άλλος ένας ποδηλατόδρομος, έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία το σταθμό του μετρό Κατεχάκη, ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό Ευαγγελισμός.

«Την Παρασκευή ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την πολιτική μας για την ηλεκτροκίνηση» είπε και πρόσθεσε πως «στην πολιτική αυτή περιλαμβάνεται ένα οικολογικό bonus για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα».

Τόνισε δε, πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ένα άνοιγμα στην κυβέρνηση.

«Του χρόνου την ημέρα του ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ στον Μεγάλο Περίπατο, σε μία διαδρομή που θα φθάνει τα 7 χλμ. Μία διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου και θα αλλάξει την Αθήνα», κατέληξε.
Tags:
Κωστής Χατζηδάκης, Αθήνα, ποδηλατόδρομος, ποδηλασία, ποδηλάτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK