10:26 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι της Αθήνας φαίνεται ότι σταδιακά επιστρέφουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), με την επιβατική κίνηση να καταγράφει άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στο πλαίσιο και της περαιτέρω «χαλάρωσης» των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο
© Φωτογραφία : Alexandros Michaildis / SOOC

Από τις 25 Μαΐου, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει ρολά, κάτι το οποίο έχει επιπτώσεις και στην κυκλοφορία των ΜΜΜ.  

Έτσι, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου κατεγράφη αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 13,94% σε σχέση με την 25η Μαΐου, με τις επικυρώσεις των εισιτηρίων να αγγίζουν τις 931.876.

Ταυτόχρονα, η αύξηση την Τρίτη 2η Ιουνίου -σε σχέση με τις 26 Μαΐου- διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 28%, καθώς τα εισιτήρια που «χτυπήθηκαν» ήταν 931.876.

Παρά την εβδομαδιαία αύξηση, πάντως, η επιβατική κίνηση παραμένει σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου έχει μειωθεί από το 1,40 στο 1,20 ευρώ, χάρη στην αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.

Tags:
λεωφορεία, λεωφορείο, Μετρό, κάτοικοι, ΜΜΜ, επιβάτης, επιβάτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK