12:06 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2002)
0 01
Βρείτε μας

Σε επαγρύπνηση θα πρέπει να είναι οι αρχές και οι πολίτες για τυχόν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκο Σύψα.

Τον κίνδυνο που κρύβει η χαλάρωση των μέτρων αλλά και ο τουρισμός, για μια νέα έξαρση του κορονοϊού, υπενθύμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας. 

«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός» τόνισε και πρόσθεσε πως «ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος».

Ο ίδιος ανέφερε πως τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί και εκτίμησε πως αυτό, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη.

Τόνισε δε πως αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ, είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός» δήλωσε.

Μιλώντας για τους τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα, ο καθηγητής δήλωσε πως δεν μπορούν να γίνουν τεστ σε όλους τους τουρίστες, οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχο και σημείωσε πως είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. 

Ο κ. Σύψας είπε ακόμη πως μετά τις 15 Ιουνίου δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες.

Αναφορικά με τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα στις παραλίες δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2002)
Tags:
κρούσματα, τουρίστες, πανδημία, κορονοϊός, Ελλάδα, τουρισμός, Νίκος Σύψας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK